keskiviikko 18. helmikuuta 2009

Aistien varassa IVanhemman kollegan kanssa tuli pari päivää sitten keskusteltua ns. kuudennesta aistista. Keskustelukumppanille oli sattunut mielenkiintoisia, vaikka kieltämättä tässä osastossa tavanomaisia asioita. Enneunia oli nähty ja vaiston ohjaamana vältytty varmalta kuolemalta. Allekirjoittanut osallistui keskusteluun kertomalla omia outoja sattumuksiaan uni- ja valvemaailman kohtauspisteestä. Keskusteluilmapiiri oli oudon latautunut. Paitsi että tarinat olivat jännittäviä, sitä koki vähän myös jakavansa asioita luottamuksella.

Olen monesti miettinyt selittämättömän mystisiä kokemuksiani ja yrittänyt mahduttaa niitä johonkin järjelliseen muottiin. Jos tieteellinen selitys oikeasti kiinnostaisi, sekä neurofysiologinen että psykoanalyyttinen tutkimus tarjoaisivat loputtomasti vaihtoehtoja ja lopulta "ihme" olisikin enää muutaman hermoimpulssin ja tiedostumattoman prosessin yhteenliittymä. Ja sellaisena aika tylsä.

Omakohtaisen kokemukseni perusteella naiset ovat usein parempia pitämään asioihin kunnioittavaa etäisyyttä. Enkä nyt tarkoita, että naiset olisivat mitenkään hömppiä tai epätieteellisiä. Mutta eikö joskus olekin viihdyttävää saada ihmetellä kummallisia ilmiöitä ilman, että joku ilonpilaaja haluaa selittää niistä jokaisen auki? Siitä huolimatta, että lähestulkoon kaikki on ihmiskunnassa jo aikaisemmin koettu, nimetty ja dokumentoitu.

P.S. Itse asiassa piti kirjoittaa ihan muista aisti-asioista, mutta jotenkin jumituin tähän. Ehkä niistä sitten ensi kerralla. Nyt pitää lähteä pulkka-ostoksille. Toivottavasti Kaivarissa on vielä sunnuntaina lunta!

Kuva täältä.

Laskiaisterveisin,
Kitty

1 kommentti:

  1. Olen kova selittämään asioita itselleni - selittämättömät asiathan ovat pelottavia. Mutta tietty marginaali jää aina. Toisaalta - se on myös toiveita herättävää: maailma ei ole vielä selitetty, on jatkuvasti horisonttiin kapeneva määrä mahdollisia projekteja, enemmän tai vähemmän maagisiakin.

    Lumitilannetta ei näytä mikään uhkaavan, toivotan luistoa Kaivariin!

    VastaaPoista