perjantai 13. maaliskuuta 2009

Terveisiä perheestä!

Rakas päiväkirjani!

Siitä onkin aikaa, kun viimeksi kirjoittelin. Perhe-elämämme täällä Tyrskylässä on ollut viime aikoina melko hektistä. Toisin kuin kaikenmaailman lesbosinkut kuvittelevat, kotiäitiys ei ole huvia vaan vaativaa työtä, johon meillä vihityillä aviovaimoilla ja äideillä on velvollisuus. Itse olen aina tiennyt, että lapsi tarvitsee ennen kaikkea äitiä. Ja miksei isääkin. Mielellään sellaista osaavaa ja heikkouksia vailla olevaa, kuten meidän Simo.

Olen usein sanonut, että nykyaikana liian harva nainen ajattelee lasta ja tulevaisuutta. Meitä velvollisuutensa hoitavia ja perheelleen omistautuneita ihmisiä on enää harvemmassa, kuin vaatimattomuuskohtauksia miehelläni Simolla. Mutta hänhän onkin valtiotietäjien maisteri, mikä minun kokemukseni mukaan riittää hyvin myös wc:n kannen sulkemiseen.

Koska perheemme ei yleisestä käsityksestä poiketen elä vauraudessa, olemme yhdessä lähteneet taistelemaan köyhyyttä vastaan. Kennedyn murhateorioilla ei enää hankita leipää, saati aamiaismuroja. Eräs teeseistäni on, että lapset on hyvä tutustuttaa työntekoon jo varhain, vaikkakaan ei äidin työn kautta. Nikkasten planeetta on koko perheen yhteinen projekti, jonka tarkoituksena on lähentää luterilaisiin arvoihin, heteroseksuaalisuuteen ja kotiruokaan uskovaa ydinperhettämme. Koulunkiin on mukavampi mennä, kun luokkakaverit ja opettajakunta tuntevat taustamme ja arvomaailmamme ja osaavat suhteuttaa käytöksensä niihin.

Epäitsekkäin ja äidillisin terveisin,
Lina

4 kommenttia:

 1. Hei Lina,
  ja luterilaista kevättä sinulle!
  Meidän kaikkien on parempi olla, kun taustamme tunnetaan, mutta blogilista näyttää edistävän sitä aika hitaasti: tuo 13.3. postauksesi näkyi minun blogilistallani vasta nyt. Parempi tietysti myöhään kuin ei milloinkaan.

  VastaaPoista
 2. Onpa hassua. Ei siis riitä, että olen kroonisesti myöhässä reaalimaailmassa, vaan sama tapahtuu myös täällä netissä. Ainakin toiminta on johdonmukaista :-)

  VastaaPoista
 3. Kiitos loistavasta tekstistä!

  Olet täysin oikeassa: vain virheettömät työisät ja erheettömät kotiäidit voivat taata lapselleen normaalin lapsuuden. Kaikki toki tietävät, että normaaliin lapsuuteen kuuluvat oma uutisstudio, valmentautuminen julkisuuteen sekä tosi-tv-kuvaajaporukan oleskelu kotona.

  VastaaPoista
 4. Niinpä. Tässä mennään vielä askel eteenpäin siitä lasten kuvien nettiin laittamisesta, josta juuri itse kirjoitit.

  VastaaPoista