keskiviikko 28. tammikuuta 2009

Turkmenistanin pentujen käsikirja


Aion tänään tehdä jotain, mitä arvostelijat ja kriitikot ovat kuulemma tehneet kautta aikojen: suositella elokuvaa, jota en ole nähnyt. Tai no, saattaa olla etteivät arvostelut aina mitään suosituksia ole olleet. Myös täystyrmäyksiä on saatettu kirjoittaa vailla omia kokemuksia. Niin elokuvista, teatteriesityksistä, kirjoista, konserteista ja ravintoloista.

Tämä elokuva on onnekseni napsinut palkintoja oikealta ja vasemmalta, joten oikeastaan tässä on kyse valistuneesta arvauksesta, eikä satunnaisesta suosituksesta. Elokuvan tv-oikeudet on myyty 20 maahan, joten ilmeisesti muitakin kiinnostaa, miksi muutamat suuryritykset ovat nostaneet markkinointiraamattujen rinnalle Ruhnaman. Ainakin ne jotka yrittävät saada jalansijaa Turkmenistanissa.

Edesmenneen presidentin Saparmurat Nijazovin kirjoittama teos edusti jonkinlaista kaikkien alojen käsikirjaa. Esimerkiksi ajokortista oli Nijazovin aikana turha haaveilla, jollei kirjaa oltu luettu. Kirjailija itse lupasi kansalleen että se joka lukee Ruhnaman kolme kertaa, muuttuu älykkäämmäksi ja pääsee esteettömästi taivaaseen. Taivaasta puheen ollen - Ruhnama on myös lähetetty avaruuteen. Onhan suurimmat viisaudet toki kohteliasta jakaa koko Linnunradan kesken.

No mutta se siitä, katsokaa itse lisää. Arto Halosen Pyhän kirjan varjo siis tänään TV2:lla klo 22.55 ja iltaunisille uusintana ensi sunnuntaina klo 16.50.

2 kommenttia:

  1. Me digiänkyrät näemme sen 4.2. asti osoitteessa http://www.yle.fi/java/areena/dispatcher/1810701.asx?bitrate=1. Täytyypä käydä katsomassa.

    VastaaPoista
  2. Ok, kiitos tiedosta. Minulla on tosin ollut Linuxilla ongelmia yleareenoiden ja muiden netti-tv:iden kanssa. Toisinaan toimii ja toisinaan ei.

    VastaaPoista